Det var vel bare et spørsmål om tid

Hjemmesiden var for lengst moden for en aldri så liten oppussing, og da dukket også muligheten opp til å sparke i gang en blogg. Poenget med en hjemmeside faller litt bort om det aldri skjer noe på den. Dette vil forhåpentligvis få noe til å skje en gang i blant. Tvinge meg til å holde den i live.

Innfallet om en blogg er spontan, lite gjennomtenkt og tatt ut av det blå, for å bruke en vel utprøvd klisje. Det betyr at jeg ikke har noen agenda i utgangspunktet - så hva skal jeg skrive om her? Det vil nok i all hovedsak dreie seg om litteratur. Enten noe jeg har lest, min egen skriveprosess, eller andre tanker som måtte dukke opp om emnet. Kanskje kan andre tema også dukke opp. Hva vet vel jeg? Dette er som sagt lite gjennomtenkt og uten en agenda, i hvert fall i startgropen. Dessuten er det full anledning for hvem som helst å gi meg hint om hva en ønsker å lese om her, enda det muligens betyr at jeg roter med bloggverdenens indre orden og natur. Man blogger vel aldri på bestilling (i hvert fall ikke gratis ...)?

Hvor langt skal egentlig et blogginnlegg være? Kortere enn X (105.482 ord)! Kortere enn oppfølgeren er i øyeblikket (81.664 ord). Og med det har jeg nesten svart på et spørsmål mange har stilt meg. Hvor mange ord er det egentlig i en roman? Jeg trodde regelen var minimum 60.000 ord for at romanbegrepet skulle kunne brukes, eller jeg tror i hvert fall det var en regel en gang i tiden. Nå ser jeg at Wikipedia påstår at grensen er 40.000 ord, men det kan alle google seg til. X var altså på 105.482 ord, noe som utgjorde 321 sider i word med halvannen linjeavstand og Times New Roman fontstørrelse 12. Ferdig ombrekket og mellom to permer ble det til slutt 433 boksider. Alt henger selvsagt sammen med hvor mye luft det er, hvor mange kapitler osv. Etter å ha jobbet med diverse manus tror i hvert fall jeg at det for min egen del passer å skrive en romanfortelling i sjiktet mellom 80.000 og 110.000 ord. Så er ikke jeg spesielt glad i de tykkeste bøkene, med noen få unntak.

Et blogginnlegg må derimot bli betraktelig kortere enn en roman. Så før noen kjeder seg altfor mye stopper jeg for denne aller første gang (det var vel bare et spørsmål om tid). Og da er det vel på sin plass at ett bloggord tilsvarer en bokside i X.

433 ord, og dermed full stopp akkurat her.

#X #HelgeThimeIversen #Litteratur #manuslengde #krimlitteratur

Fremhevede innlegg
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Nylige innlegg
Arkiv
Søk på tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square