top of page

pocketforside.jpg
X.jpg
Mordkoden.jpg

Helge Thime-Iversen har skrevet en fenomenalt suggererende bok om seriemord. Jeg lever i historien og kikker meg bak ryggen. Grøss!! ... Debutanten leverer en opsiktsvekkende spennende og stilsikker kriminalroman.

Krimtimen, NRK P1

Bergenseren Helge Thime-Iversen debuterer med en krim med god spenningsoppbygging.

Bergens Tidende

Etterforsker Njaal Natland er en hyggelig mann å følge, og han kommer sikkert til å gjøre seg bra på lerretet. «X» er definitivt filmmateriale. ... Jeg gleder meg til neste Natland-krim!

BrabokEn ny og fersk krimforfatter har altså klart kunststykket å drive en garvet krimelsker med minst 400 krimromaner på harddisken fullstendig til vannvidd. Det sier noe om kvalitet, folkens. Det sier noe om at forfatteren har lykkes. Jeg blir engasjert og revet med av X. Den river og sliter i meg hvert ledige sekund jeg har.

Bokbloggeir

Eg likte denne romanen straks eg starta å lese den, og tykjer den har ei godt oppbygd historie, og eit jamnt tempo heile vegen.

ukjentterreng

Forlagets omtale:

Hva har en ambisiøs kokebokforfatter i Bergen felles med en tannlege i Trondheim, en einstøing av en fisker i Vardø og en sliten småbarnsmor i Bodø? Ingenting.

Ingenting annet enn at de alle er utsett til å bli mordofre. Bergen, Trondheim, Vardø, Bodø, Oslo, Haugesund, Skudeneshavn ... ingen steder er lenger trygge. Hvis ikke Njaal Natland kan finne sammenhengen før det er for sent.

Men for sent for hvem?

"Glem alt du tror du vet. Reglene gjelder ikke lenger. Helge Thime-Iversen har skrevet en kriminalroman som fillerister vår ubevisste forestilling om livets forutsigbarhet."

Boken er dessverre for det meste utsolgt fra forlag, men er tilgjengelig som e-bok i alle nettbokhandlere og for streaming hos eREADZ. I 2018 er den også mulig å laste ned eller streame som lydbok under tittelen Mordkoden, lest inn av Helge Winther-Larsen.

Oppfølgeren kommer endelig i handel i april 2019 som e-bok med tittelen Blodørn.

"Helge Thime-Iversen skriver svært godt. Han har et beskrivende språk spekket med detaljer og stemninger. På den måten klarer han å skape klare bilder i hodene våre. Både uhyggen, desperasjonen, vemmelsen og spenningen formidles med en kløktig og god penn."

"Jeg synes språket flyter godt og gjør den god å lese, spenningen stiger fra side til side og som krim må jeg si den er noe av det bedre jeg har lest. Denne kan uten tvil måle seg med både Jo Nesbø og Jussi Adler-Olsen ! Ypperlig krim som jeg anbefaler med glede!"

"Å legge opp til ein seriemordar som driv på i ulike fylker er mildt sagt veldig, veldig, veldig ambisiøst. Derfor er det bra når forfattaren meistrar dette ambisiøse oppdraget."

"Jeg hadde ønsket meg mer sett fra gjerningsmannens synspunkt, eller i det minste – ofrene… slik at denne krypende, ekle følelser virkelig tar tak i ryggmargen."

"Da jeg begynte med denne boka trodde jeg det ble noen dagers lesing, men nei, dette gikk unna. For her var det intens spenning fra først til sist."

"Helge Thime-Iversen er historiker. I tillegg jobber han i Sjøfartsdirektoratet i Haugesund. Denne kombinasjonen har tydeligvis gjort underverker for evnen til å blande svunne tiders glemte godbiter med psykopatisk seriemord, og spre det ut langs Norges værbitte kyststripe."

"Eg fekk litt Criminal Minds-kjensle sidan historia er både grøssande, uverkeleg og underhaldande."

"Har du ikke lest noen av bøkene hans enda, så løp og kjøp! Jeg tror ikke du vil angre! Han skriver minst like bra som sine mer kjente forfatterkollegaer fra Haugesund, Agnes Matre og Geir Tangen" Terningkast 5

"Fantastisk debut, jeg lot meg rive med." Terningkast 5

bottom of page