June 11, 2016

Spørsmål jeg får #1

Jeg har fått mange gode spørsmål rundt det å skrive. Spørsmålet om hvor mange bøker jeg har skrevet er et av dem jeg burde kunne svare raskt og uproblematisk på. Det åpenbare svaret er enkelt: 1, en.

Men så er det selvsagt ikke så enkelt likevel, for det svaret tilhører egentlig spørsmålet hvor mange bøker har du utgitt?

Hvor mange bøker jeg har skrevet? Vel, la oss ta den ene det er mulig å få tak i på biblioteket og i bokhandlere, X. Manuset til X. var innom 6 forlag ett for ettover e...

February 26, 2016

 

Utviklingen i kampen om å bli USAs neste president er stadig mer skremmende. Alt tyder nå på at Donald Trump blir republikanernes kandidat. Han ble sett på som useriøs, uvøren liksom-politiker uten noe reell støtte. Nå har han en oppslutning blant de republikanske velgerne på rundt regnet 20 % (hvilket vil si ca 10 % av det amerikanske folk). Håpet ligger i at en av de andre kan få høyere oppslutning etterhvert som kandidatene blir færre, men jeg tviler.

 

Blir han kandidat skal han ut mot enten Hillary...

February 19, 2016

Påsken er fremdeles en måned unna, men allerede begynner Freias lilla påskeeggpakker og sekspakninger med Kvikk Lunsj å dukke opp i butikkene. Om et par uker er de mest sannsynlig nesten gratis. Også Juritzens Påskekrim er nå i salg, og for andre år på rad har jeg med en novelle i antologien. Det er selvsagt stas. Og det hele er Nordahl Griegs skyld, om enn under pseudonymet Jonathan Jerv som også skjulte Nils Lie.

 

Påskekrim er nemlig mer eller mindre et særnorsk fenomen. I 1923 ble boken Bergenstoget p...

February 9, 2016

(foto nrk.no) 

 

OK, så er det kanskje ikke mitt favorittsitat gjennom tidene, og innholdet er både gammelt nytt og en vedtatt sannhet. Av sitater som omhandler det å skrive bøker, så har det likevel festet seg hos meg. Årsaken er rett og slett at det er treffende for akkurat hva jeg holder på med. Hvordan jeg vil ha mine fortellinger, og hvordan jeg aller helst vil at andre skal se på dem.

Jeg kommer til sitatet etter hvert.

 

Litteratur er så mangt. Det finnes en rekke faglige kriterier for...

January 25, 2016

Jeg har ikke tall på hvor mange kommentarer jeg har fått av typen "jeg forstår ikke hvordan du har tid til å skrive bok." Mitt noe flåsete standardsvar er etter hvert blitt "det har jeg ikke heller".

Grunnen til at jeg får disse kommentarene er selvsagt at jeg har full jobb, et hus å holde, tre barn i barnehage- og barneskolealder, prøver å trene noenlunde fast, opprettholder et sosialt liv og attpåtil har et Netflix-abonnement som ikke forblir ubrukt.

 

En venn av meg brenner for trening. Han er ikke like...

January 21, 2016

 Svaret på det spørsmålet er i utgangspunktet nei, selvsagt kan det ikke det. Ikke i det virkelige liv. Kanskje bortsett fra da Mike Tyson forsøkte å bite av Evander Holyfields øre, og når Luis Suarez flere ganger har forsøkt noe lignende på fotballbanen i senere år. Nei, vold er ikke morsomt.

 

Som regel er det ikke morsomt i bøkenes og filmenes fiktive verden heller, men et virkemiddel for å skape spenning eller en reaksjon hos både karakterene og leseren eller den som ser på. Her kan derimot vold være...

January 19, 2016

Hjemmesiden var for lengst moden for en aldri så liten oppussing, og da dukket også muligheten opp til å sparke i gang en blogg. Poenget med en hjemmeside faller litt bort om det aldri skjer noe på den. Dette vil forhåpentligvis få noe til å skje en gang i blant. Tvinge meg til å holde den i live.

Innfallet om en blogg er spontan, lite gjennomtenkt og tatt ut av det blå, for å bruke en vel utprøvd klisje. Det betyr at jeg ikke har noen agenda i utgangspunktet - så hva skal jeg skrive om her? Det vil nok...

Please reload

Fremhevede innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg

February 19, 2016

February 9, 2016

January 25, 2016

January 21, 2016

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
RSS Feed